Tinamoreno » Specials » Lanzarote

Lanzarote: een vulkanische belofte

Lanzarote: een vulkanische belofte Lanzarote is ontstaan door vulkanische activiteit. Dit charmante Canarische eiland biedt voor velen wat wils: ruige natuur, aparte stranden en niet te vergeten grotten.

De vulkanen

Denk niet dat er geen vulkanische activiteit meer plaatsvindt op Lanzarote. Het is zelfs mogelijk om een worstje te braden door de hitte van een vulkaan. Indien je een uitgedoofde vulkaan wilt bezoeken: het is zelfs mogelijk om via de binnenkant van een uitgedoofde vulkaan naar beneden te lopen. Er zijn genoeg avonturen op dit gebied te beleven. Door de vele vulkanische activiteit zijn er ook vele gangenstelstels ontstaan. Deze kun je op meerdere plaatsen onder begeleiding van een gids bezoeken.

Arrecife

Arrecife is een leuke havenplaats waar je naar hartelust kunt flaneren en shoppen. Er is voor elk wat wils. Als je wilt kun je een vorkje prikken op een terrasje.
Mirador del Rio op Lanzarote: een hoogtepunt!

Mirador del Rio op Lanzarote: een hoogtepunt!

Dit schitterende uitzichtspunt werd rond 1970 gecreeerd door de op Lanzarote invloedrijke kunstenaar Cesár Manrique. De foto toont het beeld dat bij het indrukwekkende uitzichtspunt hoort.
Vulkanisch Lanzarote: krater van El Golfo en Los Hervidores

Vulkanisch Lanzarote: krater van El Golfo en Los Hervidores

Als u El Golfo bezoekt, heeft u in eerste instantie niet eens in de gaten dat u op de rand van een uitgedoofde vulkaan staat. Als u beneden naast het kratermeer staat, krijgt u pas een indruk van wat…
Vulkanisch Lanzarote: Cueva de los Verdes en Jameos del Agua

Vulkanisch Lanzarote: Cueva de los Verdes en Jameos del Agua

Lanzarote heeft een rijk vulkanisch verleden. Eigenlijk barst het van de vulkanen op de Canarische eilanden. De Cueva de los Verdes en Jameos del Agua zijn alle twee tot stand gekomen door een uitbars…
Gepubliceerd door Tinamoreno op 26-01-2015, laatst gewijzigd op 31-01-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.