Tinamoreno » Specials » Succesvol ondernemen

Ondernemingsplan en competentietest als uitgangspunt

Ondernemingsplan en competentietest als uitgangspunt Velen maken anno 2018 de keuze om ondernemer te worden. In 2017 zijn er in totaal ruim 188.000 starters geregistreerd. Maar wat moet je nu eigenlijk in huis hebben om een succesvolle ondernemer te worden? Er zijn steeds meer hulpmiddelen beschikbaar om je een beeld te geven of je geschikt bent om ondernemer te worden of wat je nog moet bijspijkeren. Ondernemen is vooruitkijken.

Competenties voor succesvol ondernemen

Als je een succesvolle ondernemer wil worden dien je wel een aantal competenties in huis te hebben. Gelukkig zijn er anno 2018 voldoende hulpmiddelen waarmee je kunt controleren of je over de benodigde competenties beschikt. Maak hier gebruik van en schaaf indien mogelijk je hiaten op tijd bij.

Start voorbereid met een ondernemingsplan

Als je het ondernemingsplan als uitgangspunt neemt is de kans kleiner dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet. Er zijn voldoende voorbeelden van dit soort plannen beschikbaar. Je kunt ook inspiratie opdoen door ondernemingsplannen van anderen te lezen. Heb je een lichtend voorbeeld, misschien wel in dezelfde branche als waarin jezelf wil starten? Verzamel zoveel als mogelijk informatie waarmee je valkuilen kunt voorkomen.

Image en communicatie

Bedenk vantevoren wat je bedrijf uniek maakt en welke boodschap je wil uitdragen. Zorg er ook voor dat je communicatie eenduidig en professioneel is en blijft. Daarbij horen ook e-mails.
Hoe schrijf je een correcte zakelijke e-mail?

Hoe schrijf je een correcte zakelijke e-mail?

Wat zijn de kenmerken van een goede zakelijke e-mail (de nettiquette) en waar let je op bij zakelijk e-mailcontact? Aan de hand van een aantal adviezen van professionals kun je de belangrijkste valkui…
Ondernemersopleiding: beter voorbereid starten!

Ondernemersopleiding: beter voorbereid starten!

U wilt een eigen onderneming starten? U weet niet waar te beginnen? U kunt zich in korte tijd: 2 dagen of 4 avonden beter voorbereiden op dit avontuur. Het is bekend dat ondernemers die zich goed voor…
Ondernemers: test uzelf op de 6 ondernemerscompetenties!

Ondernemers: test uzelf op de 6 ondernemerscompetenties!

U denkt aan een eigen bedrijf starten. Voor het ondernemerschap en als beginnend ondernemer dient u wel aantal kwaliteiten te bezitten. Als u niet de juiste ondernemerscompetenties bezit kunt u die no…
Gepubliceerd door Tinamoreno op 05-04-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Rawpixel, Pixabay
  • [1] https://www.kvk.nl/download/Zzp_dynamiek_definitief_tcm109-455358.pdf